rj

North light, glazed facade with a wooden structure on garden.

North light, glazed facade with a wooden structure on garden.

Ground floor plan - protected and semi-buried place, the visual razing the vegetation and the body close to the earth, place for the creation of ceramics

Ground floor plan - protected and semi-buried place, the visual razing the vegetation and the body close to the earth, place for the creation of ceramics

Cross section

Cross section

First floor plan - exhibition space - on the first floor, the works are exposed and visible from the alley and garden.

First floor plan - exhibition space - on the first floor, the works are exposed and visible from the alley and garden.

From the alley - the brick wall is restored, the burned wood extension marks another time.

From the alley - the brick wall is restored, the burned wood extension marks another time.

Master plan

Master plan


infos

Atelier for a ceramist

Committent Privé
Location bagnolet, France
Date -
Statut
Site Area 180 m²
Budget -
Architects

rotunnojustman architectes

Consultants

-

An artist's studio in a garden in Bagnolet, on the banks of Paris. In the garden of her main house, Sophie, ceramist, asked us to draw her new production and exhibition workshop. To avoid invading the beautiful garden with this new building, we decided to position ourselves against the wall. With a light wooden structure and a clearance game, we managed to create a small pavilion on two floors to separate the workspace from the exhibition space on the floor. The burnt wood cladding and the apparent wood structure remind us of the Japanese spirit to which Sophie is inspired by her ceramics.


Back to Projects