rj

Master plan

Master plan

The gymnasium integrates into its environment by opening completely to the outside

The gymnasium integrates into its environment by opening completely to the outside

Plan and section

Plan and section

Access to the roof from a ramp such as a track

Access to the roof from a ramp such as a track

Rooftop - Public space, play area

Rooftop - Public space, play area

Inside view

Inside view

Axonometry

Axonometry


infos

Sports Hall 2.0

→ Winner project

Committent Conseil départemental du Var
Location Var, France
Date 2018
Statut Winner
Site Area 2048 m²
Budget 4,8M €
Architects

rotunnojustman architectes

Consultants

Grippo + Murzi Architetti

We have redesigned the gymnasium model to give flexibility to the play areas and facilitate the simultaneous practice of sports.

• To respond to the problems of the Var department, we have designed a building with a central playground, services and related spaces around: two ramps develop on the perimeter to access the roof, which is a second area, in a fun way play and a place of sociability, such as a village square or an outdoor space for the practice of soft sports.

• To the initial program, we added a data center for gymnasiums located in the Haut-Var, for a search for savings by pooling usage and energy.

• We designed the gymnasium plan by rethinking the shape of the multisport halls to respond to the problems of overlapping lines.

• A flexibility of spaces makes it possible to adapt to the variable demand for simultaneous use of 2 to 5 classes of students but also to offer a more complete practice adapted to each sport.


Back to Projects