rj

Creating a Rooftop Garden - Adapting to Adjoining Buildings

Creating a Rooftop Garden - Adapting to Adjoining Buildings

Contexte

Contexte

From the street, the project is punctuated by contemporary skylights

From the street, the project is punctuated by contemporary skylights

From the heart of the island, the project opens to views

From the heart of the island, the project opens to views

3 and 4 floor plan

3 and 4 floor plan

Roof plan

Roof plan

Section

Section


infos

Living on the roof

→ Two-Level Wood Elevation and Existing Renovation

Committent Sci de l'harmonie
Location Paris 15, France
Date Fin 2020
Statut
Site Area 150 m² de surélévation et 200m² de rénovation
Budget 750 000 €
Architects

rotunnojustman architectes

Consultants

Metz Ingénierie

The purpose of the project is to strengthen the density of the plot and to fill the “hollow tooth” on the street by the construction of two floors of housing.

• The elevation is clearly identified in relation to the existing building, where we wanted to create a vacuum on the R + 3 to reinforce the gravity of the extension compared to the existing one.

• A double skin made up of more or less dense vertical blades filters the views according to the uses of the rooms and constitutes a solar protection on the south side. We take up the existing rhythm of the front windows by reinterpreting the Parisian skylights coated in the double skin.

• In the North, thanks to a clear horizon, we frame views of the urban environment.

• The roof on the top floor is accessible and allows a real outdoor living space. The specific roof topography can also be felt inside the apartment. The intention is to create a landscape in its own right.


Back to Projects