rj

© Manfredi Gioacchini

© Manfredi Gioacchini

© Manfredi Gioacchini

© Manfredi Gioacchini

© Manfredi Gioacchini

© Manfredi Gioacchini

© Manfredi Gioacchini

© Manfredi Gioacchini

© Manfredi Gioacchini

© Manfredi Gioacchini

© Manfredi Gioacchini

© Manfredi Gioacchini

© Manfredi Gioacchini

© Manfredi Gioacchini

© Manfredi Gioacchini

© Manfredi Gioacchini

© Manfredi Gioacchini

© Manfredi Gioacchini

© Manfredi Gioacchini

© Manfredi Gioacchini

© Manfredi Gioacchini

© Manfredi Gioacchini

© Manfredi Gioacchini

© Manfredi Gioacchini

Ground floor plan

Ground floor plan

Mezzanine plan

Mezzanine plan

Section on the cyclorama

Section on the cyclorama


infos

RE-CYCLO - Reconversion of a warehouse

→ Rehabilitation of the shops of the former sawdust company into a photography workshop in Pantin.

Committent SCI DANDELION
Location Pantin
Date 2020
Statut
Site Area 150m²
Budget 200 000 €
Architects

Rotunno Justman Architectes

Consultants

Former sawdust factory located in Pantin, this industrial heritage has been restored to accommodate workshop and housing. The creative agency Marlowe wanted to set up its offices and reserve a space for photo shoots. The place is divided into two spaces: the cyclorama and its adjoining rooms (observation point, makeup room and dressing, storage) as well as a workspace accompanied by a living and welcoming place for customers. The cyclorama, while curved, fits into the existing place and organizes. By its curved shape, the different spaces that overlook it.

Consisting of a mixed brick/concrete structure dating from the 19th century, the objective was to translate the history of the building by the enhancement of the materials that compose it. The idea was also to use recovery materials. The staircase and all office furniture to the kitchen facades are made of Wagon wood.


Back to Projects